OTIŠAO JE JOŠ JEDAN GLUMAČKI VELIKAN: Preminuo Špiro Guberina

Proslavio se ulogom Joze u serijalu "Velo misto".

  • Kultura

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 1

Preminuo je glumac Špiro Guberina. Imao je 87 godina, a umro je u domu za starije u Zagrebu, javlja Index

Guberina je rođen 1. marta 1933. godine u Šibeniku.

Proslavio se ulogom Joze u serijalu "Velo misto".

U svom bogatom umjetničkom radu odigrao je više od dvjesto različitih uloga u kazališnim predstavama, na filmu i na televiziji. Cijeli svoj glumački radni vijek proveo je u Hrvatskom narodnom kazalištu. Osnivač je Malog hrvatskog teatra Kiklop.

U Šibeniku je pohađao muzičku školu i svirao violončelo. Kao član šibenske amaterske družine, u šibenskom kazalištu prvi put stječe glumačka znanja i gluma postaje njegov životni poziv. Srednju školu je završio u Dubrovniku, a odlaskom u Zagreb upisuje se na Građevinski fakultet, kojeg brzo zamjenjuje Matematičkim. No, u konačnici je 1954. upisao Akademiju dramskih umjetnosti, na kojoj je diplomirao 1958. godine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...