NESKRIVENI BIJES SDP-ovog PODMLATKA: "Problem SDP-a nije Nikšić, već 'nikšići' koji poput tumora, godinama..."

Aldi Halilović, nekadašnji generalni sekretar Foruma mladih SDP-a, također se osvrnuo se na aktuelnu aferu koja trese ovu stranku. Halilović je svoj stav podijelio preko društvene mreže Facebook i očigledno je itekako ljut kako na sami vrh SDP-a, tako i na niže partijske strukture.

  • Mini market

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 2

Njegov stav prenosimo u cijelosti:

"Prije pet godina sam učinio sve što sam mogao da pokušam spriječiti izbor Nermina Nikšića za predsjednika SDP-a. Tada je veliki broj mladih ljudi, partijske djece, založilo sve što su do tada stekli, svoj obraz i godine partijskog staža, ne bi li gradili jedan bolji, pošteniji SDP. Nažalost, na tim unutarpartijskim izborima nismo bili ni svjesni koliko 'bektića' smo imali sa suprotne strane... Od stotina glasova članova iz organizacija, koje su na izborima u pravilu dobivale 4-5 puta manje, pa do 100% izlaznosti, koja su padala u vodu telefonskim pozivom prvog člana sa spiska, bili su uvod u ono čemu svjedočimo ovih dana.

Bila je to borba protiv jednog nakaradnog sistema pojedinaca koji su jedinstvo partije gradili na bazi straha, pritisaka, neprincipijelnih lobiranja i trgovine foteljama. Nažalost, to 'jedinstvo' i lažna priča o velikoj porodici dolaze na naplatu...

Mnogi koji danas upiru prstom u Nikšića su tada upirali prstom u Lagumdžiju. Stariji među njima su ranije izviždali i Durakovića, tako da treba biti jasno kako problem SDP-a nije Nikšić, već 'nikšići' koji poput tumora, godinama nagrizaju zdravo tkivo Partije. Lako je reći kako je kriv Nikšić ili Lagumdžija, ali šta je sa desetinama i stotinama onih koji godinama žive od socijaldemokratije i svojim nečinjenjem ravnopravno učestvuju u udruženom zločinačkom poduhvatu uništavanja bh. ljevice?!"

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...