"SB" NA SVEČANOJ SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA: Uručene nagrade i priznanja Grada Sarajeva; Ovo su dobitnici "Šestoaprilske nagrade" (FOTO)

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Sarajava danas su uručene nagrade i priznanja Grada Sarajeva u 2020. godini. Proglašeni su dobitnici koji su se ove godine svrstali u jubilarni, 75. red nosilaca Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, dobitnici priznanja „Počasni građanin grada Sarajeva“, kao i priznanja "Plaketa Grada Sarajeva”.

  • Društvo

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 0

Dobitnik „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2020. godini za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite je Humanitarna organizacija „Merhamet“ Muslimansko dobrotvorno društvo, a nagradu je preuzeo predsjednik "Merhameta" Kenan Vrbanjac.

"Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva“ u 2020. godini za doprinos u oblasti sporta uručena je Aliji HadžiosmanovićuFaruku Čaklovici ova nagrada je dodijeljena za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja, dok je akademik Mirko Pejanović tu nagradu dobio za doprinos u drugim oblastima rada i stvaralaštva.

Uz izraze zahvalnosti, ovogodišnji laureati istaknuli su da je izuzetna čast biti dobitnik "Šestoaprilske nagrade", koja predstavlja kontinuitet u razvoju modernog društva, usmjerenog ka ostvarivanju najviših ljudskih vrijednosti.

Dobitnici priznanja “Plaketa Grada Sarajeva”, koje im je dodijelilo Gradsko vijeće, su Halil Güneşu, Ismet ef. Spahić, Husref Musemić, Branislava Rakonjac i Saudin Bećirević (posthumno).

Priznanje „Počasni građanin grada Sarajeva“ dobili su Želimir Altarac Čičak, Branko Crvenkovski, kao i Jure Franko i Christian Schwarz-Schilling, kojima će priznanje biti naknadno uručena.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić osvrnuo se na rad ovog tijela, kojim predsjedava već četiri godine. Izrazio je zahvalnost kolegama vijećnicima koji su, kako je kazao, časno radili svoj posao i pomogli da Grad Sarajevo kao jedinica lokalne samouprave u te četiri godine postane prepoznatljiv po postignutim rezultatima.

"Ovo vijeće i administracija na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom pokazali su sinergiju u razvojnim projektima koji su se upisali u povijest našeg grada", naveo je, između ostalog, Gavrić.

Svečanost, koja je zbog pandemije održana danas, umjesto 6. aprila, upriličena je u Vijećnici u posebnim, skromnim uslovima, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...