KONAČNO, IMAMO VIJEST KOJA DAJE NADU: Broj preminulih od korone odavno nije bio manji u BiH...

U posljednja 24 sata u našoj zemlji su borbu s koronom izgubila 22 pacijenta, dok je zaraza potvrđena kod još 593 osobe.

  • Vijesti

  • 25. Dec. 2020  25. Dec. 2020

  • 0

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 834 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 240 osoba. U istom periodu preminulo je 16 osoba. 

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 2.074 uzorka, od kojih su 324 pozitivna na SARS-CoV-2, a preminulo je pet zaraženih. Jedna osoba je preminula i u Brčko distiktu, gdje je 29 novozaraženih. 

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković upozorava na predstojeće praznike koji će biti, kako kaže, svojevrstan test.

Zeljković kaže da što manje bude pozitivnih, bit će i manje hospitalizovanih i preminulih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...