POČELA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA NSBiH: Hoće li izabrati selektora?

Prema posljednjim, nezvaničnim informacijama, članovi Izvršnog odbora birat će između dva imena - legendarnog kapitena reprezentacije BiH Sergeja Barbareza i bugarskog trenera Ivayla Peteva.

  • Sport

  • 28. Dec. 2020  28. Dec. 2020

  • 0

U Sarajevu se danas održava sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a na njoj će se raspravljati o nasljedniku Dušana Bajevića na klupi "Zmajeva".

Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, koji su zaduženi za pregovore s kandidatima za klupu "Zmajeva", obavili su razgovore s bugarskim trenerom Ivaylom Petevom, bivšim reprezentativcima Bosne i Hercegovine Sergejem Jakirovićem i Sergejem Barbarezom, kao i s trofejnim trenerima Premijer lige BiH Amarom Osimom i Husrefom Musemićem.

Prema posljednjim, nezvaničnim informacijama, članovi Izvršnog odbora birat će između dva imena - legendarnog kapitena reprezentacije BiH Sergeja Barbareza i bugarskog trenera Ivayla Peteva. Nezvanično, Misimovićev favorit je trener iz Bugarske, dok bi Spahić na klupi "Zmajeva" više volio vidjeti Barbareza.

Svoju kandidaturu za mjesto selektora našeg nacionalnog tima istaknuli su i Mehmed Baždarević, Marco Simone, kao i bivši reprezentativac Hrvatske Aljoša Asanović, ali čini se kako njihova kandidatura nikada nije ni razmatrana ozbiljno. Konačni sud trebala bi dati Stručna komisija, koju, uz Misimovića i Spahića, koji su prvi operativci i čija bi preporuka trebala biti i ključna, čine Elvedin Begić, predsjednik NSBiH, Milorad Sofernić i Ivan Beus, prvi i drugi potpredsjednik NSBiH, Irfan Durić, predsjednik NS Federacije BiH, Vico Zeljković, predsjednik FSRS, javlja N1.

Da bi selektor bio izabran, za njega mora glasati najmanje 11 od 15 članova Izvršnog odbora, a da li će potreban broj ruku sakupiti Barbarez ili Petev, teško je reći. Moguće je, dakle, da danas ne saznamo ime novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i da članovi Izvršnog odbora ne pronađu zajednički jezik i rješenje.

S obzirom na to da Misimović i Spahić, ali i članovi Izvršnog odbora, imaju različite stavove kada su u pitanju Barbarez, odnosno Petev, moguće je da će ime Bajevićevog nasljednika biti poznato tek 2021. godine. Od kandidata s kojima su bivši reprezentativci BiH obavili razgovor, a kada je u pitanju javnost, uvjerljivo najveću podršku ima bivši kapiten našeg nacionalnog tima Sergej Barbarez.

Novi selektor neće imati mnogo vremena za upoznavanje reprezentacije i probu s obzirom na to da već 24. marta 2021. godine gostujemo kod reprezentacije Finske u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. S nama u grupi su još aktuelni prvak svijeta Francuska, izuzetno snažna selekcija Ukrajine i Kazahstan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...