TRUMP NE ODUSTAJE, PRKOSI TWITTERU: "Nećemo biti ušutkani"; Najavljuje osnivanje vlastite društvene mreže

Twitter je ugasio i račun kampanje @TeamTrump nedugo nakon što je poslao tvit s "izjavom predsjednika Trumpa" optužujući Twitter za "zabranu slobode govora" i koordinaciju s "demokratima i radikalnom ljevicom" da ga ušutkaju.

  • Svijet

  • 09. Jan. 2021  09. Jan. 2021

  • 1

Twitter je obrisao nove tvitove koje je odlazeći američki predsjednik Donald Trump objavio na službenom vladinom računu @POTUS i suspendirao račun njegove predsjedničke kampanje nakon trajnog uklanjanja Trumpovog ličnog računa sa platforme. Trump je tvitao "Nećemo biti ušutkani!" sa @POTUS vladinog računa, koji ima 33,4 miliona sljedbenika. Twitter je nekoliko sati ranije trajno suspendirao njegov lični račun @realDonaldTrump.

Kompanija je rekla da bi računi koje je Trump koristio da bi zaobišao zabranu, također, mogli biti suočeni s trajnom suspenzijom.

"Twitter nije za slobodu govora", napisao je Trump u sada izbrisanim tvitovima, dodavši da u bliskoj budućnosti razmišlja o izgradnji vlastite platforme za društvene medije.

Twitter je ugasio i račun kampanje @TeamTrump nedugo nakon što je poslao tvit s "izjavom predsjednika Trumpa" optužujući Twitter za "zabranu slobode govora" i koordinaciju s "demokratima i radikalnom ljevicom" da ga ušutkaju.

Trump je malo prije toga usmjerio svojih 2,3 miliona sljedbenika na svoj račun na Parleru, koji je popularan među konzervativcima zbog svog pristupa moderaciji sadržaja, piše Klix.ba.

Google je suspendirao Parler u petak pozivajući se na objave koje potiču na nasilje, dok im je Apple dao 24 sata da predaju detaljan plan moderiranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...