UPRAVITELJ MIGRANTSKOG CENTRA: “U Blažuj smo primili MIGRANTE koji tvrde da ih je MALTRETIRALA HRVATSKA POLICIJA i vraćala u BiH”

U kampu se nalazi oko 3.000 migranata.

  • Društvo

  • 16. Jan. 2021  

  • 0

Nije Unsko - sanksi kanton jedini koji nosi teret migrantske krize u BiH. Svakako, tu je i Kanton Sarajevo.

Hayat je danas je posjetio prihvatni, privremeni centar u Blažuju i razgovarao s migrantima.

Također, o situaciji u Blažuju govorio je i Stevan Jugović, upravitelj centra u Blažuju.

-U kampu se nalazi oko 3.000 migranata. Moram reći da je određeni broj migranata došao sa navodima da ih je maltretirala hrvatska policija, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi – pojasnio je on.

Kako kaže, u Blažuju je trenutno situacija dobra.

-Ovdje je trenutno sigurnosna situacija dobra, zahvaljujući i policiji KS. Oni su redovno ovdje i mnogo nam znači njihovo prisustvo – kaže Jugović.

Govorio je i o načinu kako tu migranti žive.

-S obzirom na iskustvo koje posjedujemo nije bilo osobito teško. Ovdje migranti imaju sve što im je potrebno, obrazovanje, kurseve, zabavu i slično – zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...