GORI INTERNET: Srbija se smije Vučićevoj mitomaniji, pogledajte šta je osvanulo kod spomenika Stefanu Nemanji (FOTO)

Spomenik Stefanu Nemanji odnedavno se uzdiže na Savskom trgu u Beogradu, a reakcije građana i stručnjaka ne stišavaju se. Sada je kod spomenika primijećen još jedan detalj koji je mnoge zbunio.

  • Regija

  • 07. Feb. 2021  07. Feb. 2021

  • 6

Stefan Nemanja izaziva burne reakcije javnosti još od kada je najavljeno da će biti centralni dio rekonstruiranog Savskog trga.

Statua srednjevjekovnog vladara doseže 23 metra u najvišem dijelu i sadrži 80 tona bronze i 300 tona drugih različitih metala. Kada se dodaju i cijene transporta, nadnice radnika i drugi prateći troškovi, dolazi se do cifre od devet miliona eura.

Društvenim mrežama su redovno kružile i šale na račun spomenika, a sada se opet "zakuhalo", nakon što je na Twitteru objavljena fotografija na kojoj se vidi kako u pondnožju spomenika neko ostavlja cvijeće i sitan novac – baš kao na ikonama u pravoslavnoj crkvi.

Građani su počeli da ostavljaju novac na dva mjesta kod spomenika, a fotografije su se ubrzo našle na društvenim mrežama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...