ISTORIČAR MILAN ST. PROTIĆ TVRDI: “Ne bih nikad sjeo za sto sa Vučićem, jer...” (VIDEO)

On se osvrnuo i na najavljeni međustranački dijalog i učešće opozicije u njemu, kao i na sve češće pozive da se aktivnije uključi u politički život Srbije.

  • Regija

  • 27. Feb. 2021  27. Feb. 2021

  • 0

"Imam utisak da opoziciji više treba moje ime, nego što im je potrebno moje mišljenje. Mnogi od njih bi da im se pridružim zato što me bije glas da sam čovek od stava, a ne zato što uvažavaju moje mišljenje. Retko ko misli isto kao i ja, posebno kad je reč onome što smatram da treba da se uradi u Srbiji i tu uvek dolazi do raskoraka", rekao je u intervjuu za Nova.rs istoričar Milan St. Protić.

U razgovoru za Nova.rs, Protić, jedan od lidera DOS, otkriva šta nedostaje opoziciji kako bi ozbiljnije ugrozila vlast, zbog čega ne želi da izgovori ime predsjednika države i zašto naprednjake posmatra kao presvučene radikale. On se osvrnuo i na najavljeni međustranački dijalog i učešće opozicije u njemu, kao i na sve češće pozive da se aktivnije uključi u politički život Srbije.

Na pitanje šta bi prvo reko Vučiću ukoliko bi sjeli za isti sto sa njim kaže: "Ne bih nikad seo za sto sa njim. Ne vidim o čemu mi imamo da razgovaramo? Koja bi tema uopšte bila našeg razgovora?"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...