DOSTA JE BILO: Ugostitelji uputili jasne zahtjeve, traže radno vrijeme do ponoći, a muzika...

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje su uputili Vladi i Kriznom štabu Federacije Bosne i Hercegovine.

  • Ekonomija

  • 03. Mar. 2021  03. Mar. 2021

  • 2

Traže produženje radnog vremena do ponoći te ukidanje zabrane održavanja muzike uživo.

Traže, između ostalog, i hitan sastanak s Kriznim štabom i Vladom FBiH. Ukoliko do toga ne dođe, upozoravaju da će održati proteste.

Zahtijevaju da član njihovog udruženja učestvuje u donošenju mjera, da se radno vrijeme produži do 24 sata, kao i da se ukine zabrana održavanja muzike uživo, jer, kako kažu, ona ničim ne ugrožava goste ukoliko je udaljena sedam metara od gostiju, a razmak između gostiju između 1,5 metara i 2 metra.

“Ako se ovo ne usvoji, tražimo istu mjeru u prodajnim centrima, javnom prijevozu, javnim ustanovama, sportskim centrima. Predlažemo puno ozbiljnije kazne, pa i pet puta veće za zbiljne prekršioce mjera, jer su oni u manjini, a ne da svi ispaštaju zbog nekolicine. Spremni smo na potpuno zatvaranje sa plaćenim prihodima procentualno po prijavljenom prometu, po uzoru na regiju. U slučaju zatvaranja, da država plati zakupnine općinama ili da se smanje za 85 posto po ovoj mjeri sada. Tražimo odgovornost zbog nedostatka vakcina, čime se i dalje ugoržava naša egzistencija”, poručili su iz Udruženja hotelijera i restoratera u BiH.

Apeluju na Vladu, Krizni štab i resorno ministarstvo da udovolje ovim zahtjevima kako bi ugostitelji u Kantonu Sarajevo preživjeli.

“Ugostiteljski radnici žele da prežive od svog rada”, zaključuju iz ovog udruženja.

Ovo su njihovi zahtjevi:

1. Tražimo hitan sastanak s Kriznim štabom i Vladom FBiH.

2. U slučaju da nam ne izađete ususret, najavljujemo proteste.

3. Tražimo člana našeg udruženja pri donošenju mjera.

4. Tražimo radno vrijeme do 24 sata.

5. Ukidanje zabrane muzike uživo, jer ona ničim ne ugrožava goste.

6. Sedam metara da se ukloni te ostavi razmak predvidjen od 1,5 do 2m. Ako se ovo ne usvoji, tražimo istu mjeru u prodajnim centrima, javnom prijevozu, javnim ustanovama, sportskim centrima

7. Predlažemo puno ozbiljnije kazne, pa i pet puta veće za ozbiljne prekršioce mjera, jer su oni u manjini, a ne da svi ispaštaju zbog nekolicine.

8. Spremni smo na potpuno zatvaranje sa plaćenim prihodima procentualno po prijavljenom prometu, po uzoru na regiju.

9. U slučaju zatvaranja, da država plati zakupnine općinama ili da se smanje za 85 posto po ovoj mjeri sada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...