DODIK, KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ U TURSKOJ: Odali počast Ataturku...

U agendi posjete predviđeno je i potpisivanje različitih sporazuma koji će dodatno ojačati ugovornu osnovu bilateralnih odnosa.

  • Vijesti

  • 16. Mar. 2021  16. Mar. 2021

  • 0

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić posjetili su danas u Ankari mauzolej prvog predsjednika i osnivača moderne Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, gdje su mu odali počast i položili cvijeće.

Kao što je poznato, Dodik, Komšić i Džaferović borave danas u posjeti Ankari, na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, s kojim će razgovarati o svim aspektima bilateralnih odnosa i budućim koracima za unapređenje saradnje, posebno u zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Članovi turske delegacije, u kojoj su bili guverner i gradonačelnik Ankare, komandant počasne jedinice i generalni direktor za protokol u Ministarstvu vanjskih poslova, ambasador Ahmet Bašar Šen, upriličili su u zgradi aerodroma sastanak dobrodošlice za goste iz BiH, prenosi "Hayat".

Tokom posjete bit će riječi i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, navedeno je na sajtu Predsjedništva Turske.

U agendi posjete predviđeno je i potpisivanje različitih sporazuma koji će dodatno ojačati ugovornu osnovu bilateralnih odnosa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...