POTRES U REDOVIMA PRVAKA ITALIJE: Juventus ostaje bez trenera, ekipu preuzima Hrvat...

Prema pisanju italijanske "La Repubblice", Juventus nema dovoljno novca da plati dovođenje Jurgena Kloppa ili Pepa Guardiole pa se okrenuo jeftinijim alternativama.

  • Sport

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Italijanski medij uvjeren je da je Andrea Pirlo bivši na klupi italijanskog prvaka, ali tvrdi da potraga za novim trenerom i dalje traje te da je svedena na tri imena.

Tri su kandidata za nasljednika Pirla

Gian Piero Gasperini, Simone Inzaghi i Luciano Spalletti su treneri koji bi ovog ljeta mogli preuzeti Juventus. Okidač za promjene u Juventusu bio je nedavni poraz od Beneventa u Seriji A, koji su čelnici kluba doživjeli kao sramotu i odlučili presjeći.

Italijanski prvak trenutno zaostaje deset bodova za vodećim Interom i izvjesno je da neće odbraniti naslov, ali Juventus ne želi odmah otpustiti Pirla. 

Tudor je privremena opcija

Ipak, ako Juventus uveže još loših rezultata, "La Repubblica" piše da će Pirlo dobiti otkaz. Ekipu bi, u tom slučaju, do kraja sezone vodio Igor Tudor, a onda bi u klub došao novi trener.

Osim što je gubitak naslova udarac na Juventusov renome, on će se osjetiti i finansijski, jer klub nije u sjajnoj situaciji. U februaru je objavljeno kako je protekla godina završena sa minusom od 113 miliona eura pa nema prostora za dovođenje velikih imena. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...