GIGANT IZ WOLFSBURGA PRELOMIO: Volkswagen donio najtežu odluku, sve se mijenja iz temelja…

Volkswagenova grupa snažno se prebacuje na električni pogon, a zasad će taj poslovni plan finansirati prodajom automobila kao što su Golf i Tiguan.

  • Auto

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 0

Direktor Volkswagena Ralf Brandstaetter najavio je u razgovoru za njemački portal "Automobilwoche" da taj proizvođač neće razvijati nove benzinske i dizelske motore, odnosno da će postojeće agregate prilagođavati Euro 7 normama. Bila je to i očekivana odluka, jer je prošle sedmice Audi, jedna od marki u sastavu Volkswagena, objavio sličnu informaciju.

Volkswagenova grupa snažno se prebacuje na električni pogon, a zasad će taj poslovni plan finansirati prodajom automobila kao što su Golf, Tiguan, vozilima s benzinskim i dizelskim motorima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...