HRVATSKI MEDIJI O NOVOM TRENERU ŽELJE: Legenda Hajduka mora spasiti posrnulog velikana iz Sarajeva

Kako sada stvari stoje, Blaž Slišković (61) novi je trener sarajevskog Željezničara! Legendarni Baka naslijedit će na klupi Želje Amara Osima, koji je dobio otkaz zbog očajno loših rezultata.

  • Sport

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 0

Sarajevski FK Željezničar potvrdio je na svojim službenim stranicama da će na njihovu klupu sjesti Blaž Baka Slišković (61).

Klub je zbog loših rezultata raskinuo ugovor s Amarom Osimom, najtrofejnijim trenerom u historiji Želje, sinom legendarnog Ivice Osima, a Slišković bi do kraja sezone na Grbavici trebao pokušati spasiti što se spasiti može, pišu hrvatski mediji.

Legendarni Baka do prije mjesec dana vodio je momčad Kitcheea, prvoligaša iz Hong Konga, a sada će se pozabaviti spašavanjem posrnulog velikana.

Željezničar na titulu prvaka čeka od 2013. godine, a Sliškoviću će Željo biti treći klub iz Premijer lige BiH. Ranije je vodio Široki Brijeg i Zrinjski, s kojima je dva puta osvajao naslov prvaka.

Blaž Slišković je u trenerskoj karijeri vodio Hrvatski dragovoljac, igračka je i trenerska legenda Hajduka, bio je selektor BiH, ali preuzimanje Željezničara sigurno mu je jedan od većih izazova.

Posrnuli velikan sve je dalje od mjesta koja sljedeće sezone vode u Europu, momčad u 2021. godini ne zna za prvenstvenu pobjedu. Posljednju su ostvarili još početkom decembra prošle godine, a od tada imaju osam utakmica bez pobjede (pet poraza, tri remija). Treće mjesto na tabeli, posljednje koje vodi u Europu, sada im je čak šest bodova daleko...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...