Hronika
MAGISTRALNI PUT KOD MJESTA BREZOVICE: Bosanac poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji
Prije 4h0
Za klepe je poznato da su tradicionalno jelo koje se poslužuje u Bosni i Hercegovini.
Gastro
20. Apr. 2021 21. Apr. 2021
0
Riječ je o kuhanom tijestu koje se puni mesom.
Od sastojaka vam je potrebno 300 grama mljevene junetine, 300 grama brašna, jaje, 2 decilitra jogurta, 100 mililitara pavlake, bijeli luk u granulama, dvije glavice luka, začini (so, biber, crvena paprika), masnoća (ulje, puter).
U zdjelu umiješajte brašno, jaje i so, te postepeno dodajte 120 mililitara mlake vode. Mijesite dok ne dobijete tvrđe tijesto koje se odvaja od posude. Tijesto ostavite da odmori deset minuta.
U mljeveno meso dodajte mljeveni luk, bijeli luk, biber, so i dobro izmiješajte. Tijesto razvijte na debljinu dva do tri milimetra i isjecite na kockice, piše Coolinarka.
Na svaku kockicu stavite male grudvice začinjenog mesa i kocke preklopite na trokut, a ćoškove pritisnite prstima, da se tijesto zalijepi, tako da se ne otvori prilikom kuhanja.
U šerpu s ključalom posoljenom vodom, ubacite klepe i kuhajte oko 7 do 8 minuta, ili dok ne isplivaju na površinu. Pavlaku i jogurt dobro izmiješajte, dodajte sol i bijeli luk i time prelijte klepe. U tavi otopite malo putera, dodajte malu kašičicu crvene paprike i time prelijte zalivene klepe. Prijatno!
Recept je preuzet sa portala Radio Sarajevo.
Hronika
MAGISTRALNI PUT KOD MJESTA BREZOVICE: Bosanac poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji
Prije 4h0
Hronika
SAOBRAĆAJNA NESREĆA U DOBOJU: Motociklista iz Hrvatske teško povrijeđen
Prije 4h0
Svijet
"TO JE UDAR NA DEMOKRATIJU": Udruženje stranih medija u Izraelu osudilo zabranu emitovanja Al Jazeere
Prije 4h0
Ekonomija
BIVŠA JUGOSLOVENSKA REPUBLIKA NAPREDUJE STRAHOVITO: Slovenija uskoro prestiže Italiju po kupovnoj moći
Prije 5h0
Gastro
IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...
04. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE CHEESBURGER TJESTENINU: U kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na...
03. Maj 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE TIRAMISU OD JAGODA I KOKOSA: Isprobajte drugačiju, proljetnu, verziju
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.