NERMIN MANDRA ZAHTIJEVA SANKCIJE: "Dodikova politika prijetnja je miru, nikakvo ublažavanje retorike neće nas zavarati"

Ističe da je Milorad Dodik, nakon jasnog odgovora patriotskog dijela građana da ni po koju cijenu neće dozvoliti nasrtaj na cjelovitost BiH, posegnuo za ublažavanjem retorike.

  • Mini market

  • 22. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 5

Milorad Dodik godinama vodi secesionističku politiku, prijeti otcepljenjem, referendumima, razlazima i takvom silejdžijskom politikom, usmjerenom protiv države BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma predstavlja konstantnu prijetnju stabilnosti i miru, ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji, navodi zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra.

Ističe da je nakon jasnog odgovora patriotskog dijela građana da ni po koju cijenu neće dozvoliti nasrtaj na cjelovitost BiH, Milorad Dodik posegnuo za ublažavanjem retorike.

- Međutim, ublažavanje retorike, vjerovatno po instrukcijama iz Beograda, neće nas zavarati. Vrijeme naivnog vjerovanja samoprozvanim mirotvorcima i njihovim riječima, odavno je prošlo. Naročito ne vjerujemo "mirotvorcima" iz Beograda, koji, dok pričaju o miru, povećavaju vojni budžet za duplo i naoružavaju se - navodi Mandra.

Zbog toga je, dodaje, krajnje vrijeme da članice PIC-a uvedu sankcije Miloradu Dodiku i jasno, i njemu i svima ostalima, stave do znanja da je politika usmjerena ka narušavanju teritorijalnog integriteta neprihvatljiva.

Fena

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...