JE LI MOGUĆE?: Semir Efendić napušta SDA i postaje predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Efendić je u višegodišnjem sukobu sa svojom ranijom strankom SDA, što je kulminiralo spornim izborom Fikreta Prevljaka za predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, gdje je Efendić bio protukandidat.

  • Vijesti

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 12

Amer Jerlagić više nije predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, a novi lider ove političke organizacije trebao bi postati načelnik sarajevske općine Novi Grad, Semir Efendić.

Amer Jerlagić je kazao da je danas podnio neopozivu ostavku na predsjedničku funkciju. 

"Glavni razlog je potpuni idejni razlaz o budućnosti stranke sa ostalim članovima rukovodstva", kazao je Jerlagić.

Efendić je u višegodišnjem sukobu sa svojom ranijom strankom - SDA, što je kulmirniralo spornim izborom Fikreta Prevljaka za predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, gdje je Efendić bio protukandidat.

Nakon ostavke Jerlagića pojavila se informacija da je novi lider SzBiH-a Semir Efendić, a to je potvrđeno i za portal Klix.ba iz izvora bliskih načelniku Novog Grada.

Stranka za BiH već je duži niz godina u silaznoj putanji, a pamtimo vrijeme kad je bila jedna od najjačih u našoj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...