PJANIĆEV TRENER NAKON JOŠ JEDNE BLAMAŽE: "Nekad postoje stvari koje je teško objasniti..."

Nizozemski stručnjak je veoma razočaran zbog svega što se dešavalo na terenu.

  • Sport

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 1

Barcelona je sinoć na gostovanju kod Levantea ponovo ispustila bodove odigravši 3:3 i vjerovatno se oprostila od titule prvaka. Ekipa Ronalda Koemana uspjela je ispustiti dva gola prednosti i na kraju je osvojila samo bod koji će ih udaljiti od naslova prvaka. "Dopustili smo da se vrate u igru jer smo izgubili dosta lopti u drugom poluvremenu", započeo je svoje obraćanje na press konferenciji Ronald Koeman i nastavio je:

"Nekad postoje stvari koje je teško objasniti. U drugom poluvremenu smo igrali sa premalo intenziteta, a kada si manje agresivan, reaguješ slabije. Usporili smo i to je problem".

Koeman smatra da je kompletan tim defanzivno zakazao.

"Ne krivim nikog posebno. Kompletan tim je defanzivno zakazao. Previše je primiti tri gola. Ja sam kao trener najodgovorniji, ali pitam se šta se desilo jer smo na poluvremenu razgovarali o intenzitetu igre, a i izgubili smo ga u drugom poluvremenu".

Svjestan je trener Barcelone da je prvenstvo vjerovatno izgubljeno.

"Našli smo se u komplikovanoj situaciji. Zavisimo od drugih. Kao trener, ja sam najodgovorniji. Ostajem li u klubu? Treneri su uvijek pod pritiskom i to razumijem", rekao je Koeman.

Da bi Barcelona bila prvak potrebno je da Atletico i Real Madrid kiksaju barem dva puta do kraja sezone, a da Barca osvoji šest bodova, a u predstojeće dvije utakmice igra protiv Celte i Eibara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...