SAD ĆE RADONČIĆEVOJ POSLANICI BITI JASNIJE: Poznato koliko je ministar Cikotić potrošio budžetskog novca u Japanu...

Potvrdili su to iz Ministarstva odgovarajući na poslaničko pitanje Edite Đapo (SBB), poslanice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Osim troškova, nju je interesiralo i koji su benefiti za BiH da naša delegacija usred pandemije ide na ovu konferenciju.

  • Društvo

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 0

Delegacija Ministarstva sigurnosti BiH, predvođena ministrom Selmom Cikotićem, učestvovala je početkom marta ove godine na konferenciji u Japanu. Iako je organizator snosio troškove smještaja i boravka, delegacija je potrošila više od 13.000 KM budžetskog novca za avionske karte i dnevnice.

Potvrdili su to iz Ministarstva, odgovarajući na poslaničko pitanje Edite Đapo (SBB), poslanice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Osim troškova, nju je interesiralo i koji su benefiti za BiH da naša delegacija usred pandemije ide na ovu konferenciju.

U odgovoru se navodi da je riječ o 14. kongresu Ujedinjenih nacija o sprečavanju kriminaliteta i krivičnom pravosuđu, održanom od 6. do 9. marta u Kyotu. Delegaciju BiH sačinjavala su tri člana Ministarstva sigurnosti BiH. Naveli su da je ministar učestvovao na plenarnoj sesiji te kako je u obraćanju "naglasio posvećenost BiH borbi protiv organiziranog kriminala". Naveli su i da je imao nekoliko bilateralnih sastanaka, piše Klix.ba

"Troškove smještaja i boravka delegacije BiH na kongresu snosio je organizator, Vlada Japana. Troškovi Ministarstva sigurnosti BiH podrazumijevali su samo avionske karte, dnevnice i reprezentaciju za tri člana delegacije", naveli su iz Ministarstva, preciziravši da je na karte potrošeno 11.341 KM, za dnevnice 2.481, a reprezentaciju 16,5 maraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...