USRED KORONA-KRIZE: Tešanjski gigant prošle godine zaposlio čak 100 novih radnika, ali ni to nije sve...

Firma iz Tešnja, između ostalog, proizvodi i filtere za automobilsku industriju.

  • Ekonomija

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

Još jedan pozitivan primjer uspješne kompanije u Tešnju koja je u pandemijskoj godini zabilježila rast zaposlenosti je firma "Mann Hummel", koja proizuvodi filere, između ostalog i za automobilsku industriju.

Oni su među privrednim subjektima izvoznicima u oblasti industrije koje je Vlada FBiH podržala u iznosu od 700.000 KM

Generalni direktor kompanije "Mann Hummel" Tešanj Mahmut Galijašević izjavio je da je posjeta delegacije Vlade FBiH prilika za razgovor o onome što ih očekuje do kraja godine i dalje u budućnosti.

Dodao je da je ta kompanije u 2020. zabilježila rast poslovanja od oko 12 posto i povećala broj zaposlenih, kojih trenutno ima više od 760.

– "Mann Hummel" je primio subvencije Vlade FBiH u stimulativnom iznosu, što je pokazalo volju Vlade FBiH da pomogne u teškim trenucima – naveo je Galijašević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...