TRAIL BLAZERSI SLAVE DIVA IZ ŽIVINICA: Portland, na krilima sjajnog Nurkića, razbio Jokićev Denver, pogledajte majstorije najboljeg bh. košarkaša...

Trail Blazersi pobijedili su Denver Nuggetse rezultatom 132:116 te tako izborili direktan plasman u play-off. Nurkić je meč okočao s double-double učinkom.

  • Sport

  • 17. Maj 2021  17. Maj 2021

  • 0

Domaći su većinu stvari riješili već u prvoj dionici, koju su dobili rezultatom 43:22 te su do kraja susreta držali tu distancu.

Nurkić je na parketu proveo 20 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da postigne 20 poena te ostvari 13 skokova. Upisao je još po dvije asistencije i blokade te imao jednu ukradenu loptu.

Bosanskohercegovački centar imao je podršku CJ McColluma (24 poena) i Damiana Lillarda (22 poena, 10 asistencija). Kod poraženih, istaknuli su se Markus Howard (23 poena) i Nikola Jokić (21).

Interesantno je da su trijumf ostvarili i LA Lakersi nad New Orleans Pelicansima (98:110), ali su zbog lošijeg međusobnog skora protiv Trail Blazersa ostali bez direktnog plasmana u play-off.

Inače, Blazersi će u prvoj rundi play-offa igrati upravo protiv Denver Nuggetsa, dok Lakerse očekuje play-in.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...