NURKIĆ SE NAKON POBJEDE NIJE MOGAO SUZDRŽATI: „Lutko, znaš li ti koje on…“

Nurkić je za 35 minuta provedenih na parketu imao učinak od pet poena, ali je sve nadoknadio sa 15 skokova i devet asistencija.

  • Šareni svijet

  • 20. Jan. 2024  20. Jan. 2024

  • 0

Najbolji košarkaški BiH Jusuf Nurkić imao je solidan učinak u važnoj pobjedi Phoenix Sunsa.

Sunsi su gostovali u New Orleansu i slavili protiv Pelicansa rezultatom 123:109. Meč je obilježio nevjerovatni Devin Booker.

Booker je upisao rekord sezone sa 52 postignuta poena, a čak je 25 poena postigao u prvoj četvrtini. Inače, njegov rekord karijere je 70 poena iz 2017. godine.

Nurkić je za 35 minuta provedenih na parketu imao učinak od pet poena, ali je sve nadoknadio sa 15 skokova i devet asistencija.

Bh. reprezentativac je imao i raspravu na društvenoj mreži X poslije meča kada je posvetio status Bookeru uz opis H1M, nakon čega mu se javio jedan navijač i napisao da sačeka play-off.

"Lutko, imamo Kevina Durtana, znaš li ko je on?", napisao je Nurkić u odgovoru.

Sunsima je ovo bio četvrti trijumf u nizu te su sada potpuno priključili zoni koja donosi direktan plasman u razigravanje.

Inače, noć na NBA parketima je na neki način obilježio Jokić koji je odigrao odličan meč ubacivši 34 poena, 12 skokova i devet asistencija. Jokić je skupa sa Murrayem (35 poena) predvodio NBA prvak do tijesne pobjede nad Boston Celticsima u gostima 100:102.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...