OGLASILI SE IZ SARAJEVSKE OPĆE BOLNICE: Na Covid-odjelu hospitalizirano 60 pacijenata, u posljednja 24 sata...

Jučer se navršilo tačno 10 mjeseci od uvođenja novog načina rada u Općoj bolnici.

  • Hronika

  • 18. Maj 2021  18. Maj 2021

  • 0

Tokom jučerašnjeg dana, u Covid-odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na bolničko liječenje su primljena četiri pacijenta. Od ukupno 60 pacijenata, koliko ih je jutros na bolničkom liječenju, četiri su na intenzivnoj njezi, sedam na postintenzivnoj, dva pacijenta su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i četiri na visokom protoku kisika. Na Long Covid liječenju je 29 pacijenata.
Proteklog dana nije bilo smrtnih ishoda.

Inače, u posljednja 24 sata na Urgentnom centru Opće bolnice je pregledano 100 pacijenata, od kojih je 10 primljeno na bolničko liječenje.

Na hospitalizaciju u ovu zdravstvenu ustanovu jučer su primljena 54 pacijenta, a 33 su otpuštena kući.

Urađeno je 1.158 pregleda i pružena 5.321 usluga te 13 operacija. Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je rođeno pet beba.

Jučer se navršilo tačno 10 mjeseci od uvođenja novog načina rada u Općoj bolnici. U prethodnom periodu, do jutros je bilo 9.675 prijema u bolnicu, a 10.292 pacijenta su izliječena i otpuštena kući. Samo na Urgentnom centru je bilo 25.605 pregleda. Ukupno je pruženo 1.134.197 usluga, a urađeno je 6.449 operacija, navode iz Opće bolnice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...