DA TI SE ŽIVOT SMUČI: Ukoliko ste strastveni pušač, mogli biste odmah baciti cigarete kad pogledate ovaj video

Upečatljivi video zabrinuo je hiljade korisnika, a neki od njih pisali su da su se odmah ostavili pušenja.

  • Zdravlje

  • 19. Maj 2021  19. Maj 2021

  • 1

Videoeksperiment na TikToku pokazao je utjecaj jedne cigarete na ljudska pluća. Autori su koristili plastičnu bocu i vatu kako bi gledaocima ukazali kako samo jedna cigareta šteti ljudskom tijelu.

Jedan korisnik upitao je koliko su, zapravo, učinkoviti filteri za cigarete, a ekipa iz Oneminmicro imala je jasan odgovor – ne baš mnogo. Plastična boca predstavljala je pluća s malim rupama na čepu i drugom rupom u koju je ugurana cigareta.

Pluća izgledaju poput karamele

“U zatvorenom sistemu stavio sam vatu koja predstavlja ćelije pluća, a evo kako vata izgleda nakon što je dim cigarete prošao kroz jednu cigaretu s filterom”, rekao je mladić u videu i pokazao bijelu vatu koja je poprimila odvratnu nijansu smeđe i bila prekrivena ljepljivom tvari.

Nakon toga, usporedio je čistu vatu s vatom kroz koju je prošao dim cigarete.

“Ovo predstavlja vaša pluća nakon jedne popušene cigarete s filterom. U komparativnoj studiji iz 2011. Hidemi i ostali zaključili su da cigarete s filterom samo mijenjaju tip raka od kojeg imate rizik. S filterom ili bez njega, pušenje je jako opasno pa danas promijenite navike”, istaknuo je tiktoker.

Upečatljivi video zabrinuo je hiljade korisnika, a neki od njih pisali su da su se odmah ostavili pušenja.

“Prestajem pušiti odmah”, “Pluća izgledaju poput karamele”, “Izgleda tako ljepljivo i odvratno”, “Strah me pomisliti na šta sliče moja pluća nakon 20 godina pušenja”, komentirali su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...