NEVJEROVATNA PONUDA: Barcelona ponudila Atleticu razmjenu igrača, po svaku cijenu žele se riješiti sjajnog napadača...

Ekipa Barcelone navodno je ponudila madridskom Atleticu poprilično zanimljivu razmjenu igrača.

  • Sport

  • 19. Maj 2021  19. Maj 2021

  • 0

Španski mediji tvrde da je katalonski velikan ponudio "Jorgandžijama" njihovog bivšeg fudbalera Antoinea Griezmann, i to u zamjenu za mladog Portugalca Joaa Felixa.

Nakon što su se pojavile informacije da Barca nudi razmjenu, predsjednik madridskog kluba Enrique Cerezo istaknuo je u razgovoru za "El Larguero" da su male šanse da se razmjena dogodi.

"Griezmann? Sjajan igrač i nadam se da će nekad ponovo zaigrati za nas. Međutim, ne vjerujem da Barca želi da ga se riješi. Svaki tim bi ga volio u svojim redovima", rekao je Cerezo i zatim je komentarisao šanse o odlasku Felixa.

"Mogućnost njegovog odlaska? Ne postoji! Treba mu vremena da se prilagodi i, kada krene njegov uzlet, bit će jedan od najboljih na svijetu. Igrači nisu mašine", poručio je Cerezo.

Bez obzira na izjavu Cereza, Barcelona je spremna da se riješi Griezmanna. Potvrdio je to i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, a navodno je PSG bio jedan od onih koji su zainteresovani.

Međutim, francuski fudbaler ne želi u redove pariskog tima i, ako mora otići, radije bi karijeru nastavio u engleskoj Premier ligi.

Griezmann je u Barcelonu stigao 2019. godine iz Atletica za 120 miliona eura, a ove sezone je u dresu katalonskog kluba odigrao 50 utakmica i ima učinak od 19 golova i 12 asistencija.

Joao Felix je u Madrid stigao kao zamjena za Griezmanna. Plaćen je Benfici 128 miliona eura, a on je ove sezone na učinku od 10 golova i šest asistencija u 39 nastupa za "Jorgandžije".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...