SKANDAL U LIGI PRVAKA: Nakon uvreda od strane komentatora, nogometaši odbili dati izjave…

"Ako se neko osjetio uvrijeđenim, ja se javno izvinjavam", rekao je on.

  • Sport

  • 11. Apr. 2024  

  • 0

Barcelona je sinoć u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedila PSG u gostima 3:2. Španjolci su poveli u 37. minuti preko Raphinhe da bi domaćini okrenuli golovima Dembelea u 48. i Vitinhe u 51. minuti. No, Raphinha je u 62. izjednačio, a preokret Barceloni donio je Christensen u 77. minuti.

I dok su sve televizije nakon utakmice dobile izjave igrača obje ekipe, španjolska televizija Movistar ostala je zakinuta. Krivac za to je bivši Atleticov golman German Burgos, koji je uvrijedio Barcinu zvijezdu Laminea Yamala. Dok je govorio u studiju na stadionu uoči utakmice iza njega je Yamal žonglirao s loptom.

"Ako mu ne uspije nogometna karijera, mogao bi završiti na semaforu", rekao je Burgos, aludirajući na to da bi 200 miliona eura vrijedan Yamal mogao žonglirati na nekoj raskrsnici. Njegov komentar dobio je žestoke kritike na društvenim mrežama, a došao je i do igrača PSG-a i Barcelone, koji su nakon utakmcie Movistaru odbili dati izjave i zatražili njegovu ispriku.

"Nisam imao nikakve namjere povrijediti Yamala. Ako se neko osjetio uvrijeđenim, ja se javno izvinjavam", rekao je Burgos u studiju nakon utakmice, ali to nije pomoglo da taj kanal dobije izjave igrača.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...