PLENKOVIĆ RASPALIO PO MILANOVIĆU: "On je prevarant koji vrijeđa cijelu političku scenu; JA SAM MU ODGOVORIO DANAS"

Upitan hoće li sjednica Vijeća za odbranu biti prilika da razgovara sa predsjednikom i o ličnom sukobu, Plenković je rekao da to neće biti tema sastanka.

  • Regija

  • 19. Maj 2021  19. Maj 2021

  • 1

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas zahtjev predsjednika Zorana Milanovića da se sazove sjednica Vijeća za odbranu i konačno donese odluka o nabavci borbenih aviona.

"Ja sam mu odgovorio danas, poslali smo mu ponudu za dva termina, sutra ili prekosutra ujutro da se sastane to tijelo koje je savjetodavno, koje nema nikakvu ulogu u donošenju odluke i nadam se da će se to riješiti", rekao je Plenković, piše Nova.rs.

Upitan hoće li sjednica Vijeća za odbranu biti prilika da razgovara sa predsjednikom i o ličnom sukobu, Plenković je rekao da to neće biti tema sastanka. Osvrnuo se i na izjave predsjednika Milanovića, kojeg je nazvao prevarantom koji „vrijeđa cijelu političku scenu“.

"Imate prevaranta koji vrijeđa cijelu političku scenu, a imate i analitičare koji to zovu prepucavanjem. To nije prepucavanje", rekao je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...