OVO SE ODAVNO NIJE DOGODILO: U sarajevskoj Općoj bolnici u posljednja 24 sata...

Na hospitalizaciji u Covid-odjelu ove zdravstvene ustanove jutros je ukupno 48 pacijenata, od kojih je šest na intenzivnoj njezi.

  • Vijesti

  • 21. Maj 2021  21. Maj 2021

  • 0

U posljednja 24 sata, u Covid-odjelu Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ nije bilo novoprimljenih pacijenata na bolničko liječenje, a jedan pacijent je otpušten kući s ovog odjela.

Na hospitalizaciji u Covid-odjelu ove zdravstvene ustanove jutros je ukupno 48 pacijenata, od kojih je šest na intenzivnoj njezi.

Dva su na postintenzivnoj, tri pacijenta su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i tri na visokom protoku kisika.

Na Long Covid liječenju je 26 pacijenata. Proteklog dana nije bilo smrtnih ishoda.

Tokom jučerašnjeg dana, u Općoj bolnici je bilo 1.117 pregleda i 4.721 pružena usluga, a urađena je 31 operacija. Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo rođene su dvije bebe.

Inače, danas se u Općoj bolnici održava međunarodni simpozij o Covidu i post-Covidu, na kojem će eminentni profesori sa Univerziteta Bezmialem iz Istanbula, a koje predvodi prof. dr. Rumeyza Kazanciogolu, jedna od najpoznatijih nefrologa u svijetu, prezentirati svoja iskustva u liječenju pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Svoja iskustva i izazove s kojima su se susretali tokom pandemije Covida-19, prenijet će i zdravstveni profesionalci iz Covid-odjela sarajevske Opće bolnice prim.dr. Ednan Drljević, dr. Anela Šubo i dr. Amir Selimagić, saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...