ŽULJEVIĆ ZBOG ČOVIĆEVOG PREMIJERA TRAŽI HITNU REAKCIJU VALENTINA INZKA: "Naš predsjednik Vlade sam sebi pošalje budžet, primi ga na prsa i onda ga usvaja..."

"Uska povezanost uspostave vlasti u HNK i na nivou FBiH mi govori o neodgovornim politikama koje su nas dovele do toga da se svi koji se bave politike, s pravom gade građanima", istaknuo je u "Plenumu" Aner Žuljević, zastupnik SDP-a u Skupštini HNK.

  • Politika

  • 25. Maj 2021  25. Maj 2021

  • 0

"Nažalost, imate situaciju da u federalnoj Vladi imate tehnički mandat koji troši 5 milijardi maraka javnog novca godišnje. Imate, nažalost, i ovaj tehnički mandat u HNK. Mi smo u Hercegovini uvijek bili žrtva nekakvih politika, trgovina koje su se vodile na toj relaciji federalna Vlada - kantonalna. Očigledno je da će građani morati čekati novu izbornu priliku da sa svoje strane ocijene sve ovo što su imali priliku gledati, u smislu anarhije u protekle tri godine. Nadam se da će izbori pred nama biti obilježeni izmjenama Izbornog zakona kako nam se ne bi dešavali lopovluci koje smo imali priliku gledati na zadnjim izborima i 2018. i na kraju ovo što smo imali u Mostaru. Da konačno dobijemo poštenu izbornu volju građana, kakva god da bude, da je takvu primimo i implementiramo izborne rezultate."

Za kraj je uputio apel OHR-u da, "ako ima imalo duše i srca, pored svih tih eura koje zarađuju u BiH, da sa svoje strane nametnu zakonsko rješenje koje neće dopustiti nikad neodgovornim politikama da drže taocima građane Federacije ili bilo kojeg kantona, u smislu neograničenog roka tehničkog mandata, jer nas tjeraju da nam pojedini ljudu budu podvojene ličnosti. Naš premijer Vlade je ujedno i zastupnik. Sam sebi pošalje budžet, primi ga na prsa i onda ga usvaja. Možda dođe u situaciju da sam sebi uloži amandman i to će već biti ozbiljni problemi s kojima ćemo se sretati", kazao je Žuljević u emisiji "Plenum" FTV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...