POTRES U REDOVIMA PRVAKA ITALIJE: Nakon osvojenog Scudetta, Inter iznenada ostaje bez trenera...

Sve će biti zvanično u narednih 48 sati i ovo će svakako biti ogroman šok za sve navijače "Neroazzurra".

  • Sport

  • 26. Maj 2021  26. Maj 2021

  • 0

Antonio Conte navodno je odlučio napustiti Inter.

"Gazzetta dello Sport" donosi informaciju kako će 51-godišnji stručnjak napustiti klupu "Neroazzurra" u narednih 48 sati i to će sasvim sigurno biti veliki udarac za novog šampiona Italije.

Italijanski list navodi da se ambicije i planovi Contea i rukovodstva kluba ne poklapaju te je Conte odlučio da napusti klupu italijanskog prvaka.

Sve će biti zvanično u narednih 48 sati i ovo će svakako biti ogroman šok za sve navijače "Neroazzurra", kojima je Conte donio veliku radost osvajanjem titule prvaka nakon 11 godina.

Conte je razočaran što klub ne želi nastaviti putem koji mu je prezentovan po dolasku i nakon svega je odlučio da ode.

S druge strane, Fabrizio Romano navodi da će Conte u narednim danima donijeti konačnu odluku. Klub ga želi na mjestu trenera, ali traže da pristane na prodaju određenih fudbalera i to je kamen spoticanja između dvije strane.

Antonio Conte preuzeo je klupu Intera u junu 2019. godine. Klub je vodio u ukupno 102 utakmice i ima učinak od 64 pobjede, 23 neriješena rezultata i 15 poraza.

Napravio je sjajni stručnjak zaista odličan tim koji je prošetao do titule prvaka Italije, ali na žalost navijača Intera, saradnja bi se mogla raskinuti.

Takav scenarij mogao bi natjerati mnoge igrače da poslušaju ponude drugih klubova i Inter bi mogao imati teške muke u odbrani naslova naredne sezone.

Među kandidatima koji se povezuju s klupom Intera su Max Alegri, Maurizio Sarri, Siniša Mihajlović i Simone Inzaghi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...