NEMA OPUŠTANJA: Na Covid-odjelu sarajevske Opće bolnice 46 pacijenata, u posljednja 24 sata...

Sedam pacijenata je na intenzivnoj njezi, jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a dva pacijenta su na visokom protoku kisika.

  • Hronika

  • 28. Maj 2021  28. Maj 2021

  • 0

U Covid-odjelu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu na hospitalizaciji je 46 pacijenata. U protekla 24 sata primljena su dva pacijenta na bolničko liječenje, a dva su otpuštena kući.

Sedam pacijenata je na intenzivnoj njezi, jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a dva pacijenta su na visokom protoku kisika.

Na Long Covid bolničkom liječenju jutros je 20 pacijenata.

Jučer, kao i ni prethodnih dana, nije bilo smrtnih ishoda od posljedica koronavirusa.

U Općoj bolnici proteklog dana je bilo 1.284 pregleda i 4.928 pruženih usluga, a urađeno je 29 operacija. Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je rođeno šest beba, saopćeno je iz Opće bolnice u Sarajevu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...