BILO JE KRVI: Glumac Žarko Laušević povrijeđen na snimanju, brza reakcija doktora, oglasio se režiser filma Radoš Bajić

Kadrovi za spomenuti film snimali su se nadomak Kosmaja, a ljekari su, navodno, više puta pregledali ranu da ne bi došlo do komplikacija.

  • Show

  • 31. Maj 2021  31. Maj 2021

  • 0

Glumac Žarko Laušević (61) navodno se ozbiljno povrijedio na snimanju filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda" kada mu je sjekira tokom jedne od scena slučajno ispala pa mu rasjekla nogu.

Žarku je, kako se navodi, na setu odmah ukazana ljekarska pomoć, a uz njega su sve vrijeme bile kolege i saradnici, koji su mu u nastavku snimanja kasnije pomagali.

Kadrovi za spomenuti film snimali su se u selu Nemenikuće nadomak Kosmaja, a ljekari su, navodno, više puta pregledali ranu da ne bi došlo do komplikacija, pišu beogradski mediji.

- Žarko je, prema scenariju, trebalo da zamahne sekirom iznad glave sve do poda i nekako se dogodilo da mu u punom zamahu ona isklizne iz ruku i da mu direktno sečivom padne na kožni opanak, koji je sastavni deo njegovog kostima. Iako je opanak bio od relativno čvrstog materijala, vrh sekire ga je presekao, pa se napravila duboka posekotina od nekoliko centimentara na gornjem delu stopala. Krvi je bilo na sve strane. Doktor koji je non-stop na setu sa glumcima je brzo reagovao pa je brzo zaustavio krvarenje, a potom je morao dobro da dezinfikuje ranu da ne bi došlo do infekcije - naveo je izvor sa snimanja.

Radoš Bajić se, također, oglasio kako bi prokomentarisao ovaj slučaj.

- Povrede na setu se dešavaju, to je normalna stvar. Lauš je snimao neke scene, nešto je zakucavao, ali se nije ništa strašno desilo. Imamo tim lekara koji je uvek sa nama na snimanjima i sve je prošlo kako treba - rekao je Bajić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...