TARIK FILIPOVIĆ OPROSTIO SE OD SLAVNOG GLUMCA I PRIJATELJA: ''Zbogom, lafe moj...''

U Srbiju se ponovno vratio 2014. godine, a od tada je često igrao u domaćim serijama i filmovima.

  • Estrada

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Crnogorski glumac Žarko Laušević preminuo je u dobi od 63 godine, a Tarik Filipović odmah nakon tužne vijesti, posvetio mu je dirljivu objavu. 

Na svom Instagram storiju objavio je crno-bijelu fotografiju Žarka pa poručio: "Zbogom, lafe moj" te je dodao emotikon puknutog srca.

Tarik Filipović oprostio se od Lauševića: Zbogom, lafe moj... - Index.hr

Žarko se proslavio 80-ih godina ulogom Šilje u seriji "Sivi dom", a za ulogu u filmu "Oficir s ružom" iz 1987. godine nagrađen je Zlatnom arenom na Pulskom filmskom festivalu za najboljega glavnog glumca.

Zapažene uloge ostvario je i u filmovima ''Šmeker", "Dogodilo se na današnji dan", "Braća po materi", "Boj na Kosovu", "Kaži zašto me ostavi" i "Bolje od bekstva".

No, njegova karijera zamalo je prekinuta nakon ubIstva zbog kojeg je završio u zatvoru.

U ljeto 1993. godine Lauševića i njegovog brata Branimira napala je grupa huligana ispred jednog kafića u Podgorici. U samoodbrani Žarko je iz svog pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg teško ranio.

Laušević je najprije osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. kazna mu je smanjena na četiri godine. Pušten je nakon što je odslužio četiri i pol godine kazne.

Nakon toga od 1999. godine, boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama. Odlukom crnogorskog Vrhovnog suda 2001. godine ponovno je osuđen na 13 godina zatvora, a 2011. pomilovao ga je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić.

2012. godine napisao je autobiografsku knjigu ''Godina prođe, dan nikad'', u kojoj je opisao svoj život prije i poslije te kobne 1993. godine te odsluženje prve zatvorske kazne u Srbiji.

Od 1982. do 1998. bio je u braku sa suprugom Majom s kojom je dobio kćer Asju i sina Dušana koji je doktorirao i bavio se umjetnošću. Tokom boravka u zatvoru razveo se od supruge Maje.

U Srbiju se ponovno vratio 2014. godine, a od tada je često igrao u domaćim serijama i filmovima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...