ZASTRAŠUJUĆI PODACI: Evo koliko je u Sarajevu u prva tri mjeseca ove godine preminulo osoba...

Poređenja radi, u prva tri mjeseca prošle godine preminule su 972 osobe. U januaru je registrovan 241 smrtni slučaj, u februaru 396, a u martu je registrovano 335 smrtnih slučajeva.

  • Društvo

  • 01. Jun. 2021  01. Jun. 2021

  • 0

U Kantonu Sarajevo su u prva tri mjeseca ove godine preminule 1.372 osobe, što je 400 smrtnih slučajeva više u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo su podaci koje je objavio Zavod za statistiku Federacije BiH. U januaru ove godine u Kantonu Sarajevo preminulo je 280 osoba, u februaru 383, dok je u martu preminulo 709 osoba.

Poređenja radi, u prva tri mjeseca prošle godine preminule su 972 osobe. U januaru je registrovan 241 smrtni slučaj, u februaru 396, a u martu je registrovano 335 smrtnih slučajeva.

U januaru i februaru ove godine najviše osoba je preminulo u Tuzlanskom kantonu – 773, u odnosu na ostatak FBiH, a u martu je najviše ljudi preminulo u Kantonu Sarajevo, navodi Klix.ba.

U FBiH je u prva tri mjeseca preminulo 6.859 osoba, dok je u istom periodu godinu ranije preminulo 4.385 osoba. Dakle, preminule su 2.474 osobe više.

Ovi podaci su bili očekivani s obzirom na to da je pandemija koronavirusa uzrokovala smrt velikog broja građana u cijeloj Bosni i Hercegovini. To se posebno odnosi na Kanton Sarajevo, koji je bio pri evropskom vrhu po negativnoj epidemiološkoj statistici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...