CRNA STATISTIKA: Cijene hrane u FBiH za godinu veće za 10,1 posto

Odjeća i obuća su jeftiniji za 6,6 posto. Cijene stanovanja i režija su više za 6,9 posto. Najamnine su porasle za 8,7 posto.

  • Ekonomija

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 0

Potrošačke cijene u Federaciji BiH u decembru 2021. godine, u prosjeku su porasle za 0,8 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U decembru 2021. su cijene, u odnosu na decembar 2020. godine, porasle za 6,5 posto (godišnja inflacija).

Cijene hrane i pića su na godišnjem nivou porasle za 10,1 posto.

Odjeća i obuća su jeftiniji za 6,6 posto. Cijene stanovanja i režija su više za 6,9 posto. Najamnine su porasle za 8,7 posto.

Cijene prevoza su na godišnjem nivou više za čak 13,6 posto.

Poskupljenja najviše na koži osjete građani sa nedovoljnim primanjima i malim penzijama. Teško da mogu platiti račune i podmiriti mjesečnu potrošačku korpu.

U Udruženju građana potrošača navode da su poskupjeli svi proizvodi, naročito ulje i lijekovi. Litar ulja košta kao u Austriji. Ističu da tiha poskupljenja od po nekoliko feninga traju već mjesecima, a da je gramaža proizvoda sve manja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...