POLICIJA BRČKO DISTRIKTA NA NOGAMA: Nestali starac pronađen mrtav, 38-godišnji muškarac uhapšen zbog otmice, VOZILO 80-godišnjaka OSTAVLJENO KOD GROBLJA...

Brčak koji je nađen mrtav, otišao je da se nađe s geometrom i tada mu se izgubio svaki trag. Šta se dešavalo u protekla dva dana?

  • Hronika

  • 02. Jun. 2021  02. Jun. 2021

  • 0

Policija Brčko distrikta BiH zaprimila je u ponedjeljak u 10.23 sati prijavu da je F. M., rođen 1941. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, otišao u jutarnjim satima do grada da se nađe s geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja. Njegovo tijelo je nađeno dan kasnije, a policija je uhapsila jednu osobu koja se sumnjiči za otmicu. 

Čim su zaprimili prijavu, službenici Policije Brčko distrikta BiH su, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, preduzeli intenzivne mjere i radnje radi pronalaska F. M.

Tokom provođenja istražnih radnji radi pronalaska nestalog i utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao, policija je jučer oko 18 sati zaprimila prijavu da na području sela Jagodnjak, opština Brčko, leži tijelo starije muške osobe. Odmah su potom na mjesto događaja izašli službenici Policije Brčko distrikta BiH i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim je nadzorom obavljen uviđaj.

- Tokom uviđaja, utvrđeno je da je riječ nestalom F. M. - saopćeno je iz brčanske policije, odakle ističu da će danas, radi utvrđivanja uzroka smrti, biti izvršena obdukcija.

Policija Brčko distrikta BiH je tokom provođenja intenzivnih mjera i radnji radi utvrđivanja okolnosti nestanka F. M. privela B. A. (1983) iz Brškog, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivično djelo otmica. 

- Policija pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne istražne radnje na dokumentovanju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti F. M. O rezultatima istražnih radnji javnost će biti blagovremeno informisana - saopćeno je iz Policije Brčko distrikta. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...