SPECIJALITET BRITANSKE KUHINJE: Ovu brzu tortu od jabuka Englezi obožavaju, pogledajte kako se pravi…

Naš današnji obrok gotov je za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 03. Jun. 2021  03. Jun. 2021

  • 0

SASTOJCI

6 velikih jabuka

3 kašike limunovog soka

160 g zobenih pahuljica

210 brašna

150 g maslaca

150 g šećera

1 kašičica cimeta

PRIPREMA

Zagrijte rernu na 180 stepeni.

Kalup obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, cimet i šećer.

U zasebnu posudu naribajte oguljene jabuke i pomiješajte ih sa svježim limunovim sokom.

Na dno posude naribajte malo hladnog maslaca, pospite sa 4 kašike mješavine brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera, a zatim lagano pritisnite.

Ravnomjerno rasporedite 1/3 usitnjenih jabuka sa sokom.

Ponovite isti postupak još dva puta: mješavina brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera.

Na vrhu treba biti mješavina brašna, zobenih pahuljica, cimeta i šećera i preko nje naribajte preostalih 120 g hladnog maslaca i pospite šećerom.

Pecite 40 minuta na 180 stepeni, dok na vrhu ne porumeni. Izvadite iz kalupa i pustite da se potpuno ohladi.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...