VUČIĆEVI MEDIJI NAPALI PROSLAVLJENU GLUMICU: "Svetlana Bojković, heroina lažnih ekoloških pokreta"

Najnoviji primjer bahatosti i bezobrazluka Vučićevih medija jeste napad na proslavljenu glumicu Svetlanu Cecu Bojković koja je stala u odbranu bare Reva na opštini Palilula na kojoj je napravljena divlja deponija građevinskog otpada.

  • Regija

  • 05. Jun. 2021  05. Jun. 2021

  • 1

Ukoliko se usudite da kritikujete ono što režim Aleksandra Vučića radi, njegova propagandna mašinerija neće imati milosti prema vama. Prorežimski mediji postaviće na stub srama svakog ko se ne povnuje aktuelnoj vlasti, jer imati svoj stav i kičmu za njih je najveća jeres. Najnoviji primjer bahatosti i bezobrazluka Vučićevih medija jeste napad na proslavljenu glumicu Svetlanu Cecu Bojković koja je stala u odbranu bare Reva na opštini Palilula na kojoj je napravljena divlja deponija građevinskog otpada.


Bojković se u režimskim medijima karakteriše kao heroina lažnih ekoloških pokreta, a zamera joj se to, kako kažu, jer se bori za čist vazduh, a puši dve pakle cigareta dnevno. Ovaj primitivni pseudoargument dokaz je na šta su sve spremni Vučićevi propagandni saradnici. Sloboda mišljenja u ovoj zemlji prema njihovim shvatanjima ne treba da postoji. Oni koji su kritičare vlasti devedesetih nazivali izdajnicima, strani plaćenicima i drugim raznim gnusnim epitetima, danas isto to rade, pod velom "nezavisnih medija".

Isti ti mediji bi sutra Cecu Bojković nazvali heroinom države, caricom, legendom glume, samo kada bi pristala da bude dio cirkusa Srpske napredne stranke. Tako su pojedine njene kolege podobro profitirale nakon podrške Vučiću, i snimanja predizbornih spotova SNS.

Ovakav način ne priliči čak ni ovom tabloidu, koji na najjadniji način pokušava da diskredituje gospođu Bojković. Kao da će Vučić zauvijek vladati, te da neće ostati materijalnih dokaza da su učestvovali u najbrutalnijim napadima na svakog ko nije dio vlasti ili bar ko prividno ne podržava predsjednika SNS. Sve ovo predstavlja veliki poraz ne samo etike i morala, već poraz ljudskosti i novinarske profesije kao takve.

U odbranu Cece Bojković stala je i novinarka Biljana Lukić.

- Kad god izgleda da šljam ne može gore, demantuju nas - napisala je Lukić na Twitteru.

Sve će jednom doći na svoje, pa će mnogi pokušati da opravdaju svoje postupke time da nisu imali izbora ili da su samo radili svoj posao, prljav obraz teško se čisti.

Podsetimo, Ceca Bojković je tijelom branila baru Revu, tako što se ispriječila ispred kamiona, ne dozvoljavajući mu da istrese šut. Bara Reva, nekada oaza prirode, postala je oaza otpada. Divlja deponija na lijevoj obali Dunava prijetila je da preraste u ekološku katastrofu, zbog čega su mještani koji žive u blizini bare Reva krenuli u protestne šetnje kako bi odbranili prirodu, komšiluk i svoje zdravlje. Čim je u javnosti odjektnula priča o podvigu gospođe Bojković, ona je odmah označena kao protivnik režima, te su je na vrlo primitivan način napali.

Da je njen podvig imao efekta, u prilog tome govori činjenica da je Gradskoj čistoći naloženo da ne dovode otpad na to područje. Ova pobjeda izgleda da je mnogo iznervirala one na vlasti, pa su se poslužili svojim najubitačnijim argumentom - razvlačenjem po tabloidima i blaćenjem, piše Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...