PRVI ČOVJEK NATO-a: "Zatvara se mračno i sramotno poglavlje, Mladić odgovoran za ubistvo hiljada muškaraca i dječaka u Srebrenici..."

Jens Stoltenberg kazao je kako je “tačno da je Mladić odgovoran za svoje nečuvene zločine nad civilima”.

  • Vijesti

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 3

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a pozdravio je odluku Međunarodnog rezidualnog mehanizma Ujedinjenih nacija za krivične sudove kojom je potvrđena osuđujuća presuda Ratku Mladiću za ratni zločin i genocid u Srebrenici.

Jens Stoltenberg je kazao kako je tačno da je Mladić odgovoran za svoje nečuvene zločine nad civilima”.

“Uključujući ubistvo hiljada bosanskih muškaraca i dječaka u Srebrenici 1995. godine”, naveo je generalni sekretar. Dodao je kako je NATO pomogao u okončanju dva etnička rata na Zapadnom Balkanu ‘90.

“I zatvaranju mračnog i sramotnog poglavlja u evropskoj historiji. Regija ostaje strateški važna za naš savez. Nastavit ćemo doprinositi stabilnosti i sigurnosti na Zapadnom Balkanu, promičući mir i pomirenje”, zaključio je Stoltenberg, prenosi N1

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...