VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U HRVATSKOJ: Policija hapsi sudije koje je Zdravko Mamić optužio za kriminal

Advokat Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio je za "24sata" da je policija jutros oko 6 sati upala u dom njegovog klijenta u Osijeku i da je u toku pretraga.

  • Hronika

  • 09. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 0

Počela su jutros, kako neslužbeno doznaje "Večernji list", hapšenja osječkih sudaca koje je Zdravko Mamić u martu prozvao za kriminal, između ostalog za primanje mita kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama.

USKOK je još ranije potvrdio da istražuje osječke suce slijedom Mamićevih navoda, a nedavno je iskaz u BiH dao i sam Zdravko Mamić. O kojim je sucima tačno riječ, niko službeno ne želi reći, kao ni potvrditi je li akcija uopće počela.

Navodno je riječ o najprozivanijim sucima, piše "Večernji list".

Advokat Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio je za "24sata" da je policija jutros oko 6 sati upala u dom njegovog klijenta u Osijeku i da je u toku pretraga.

“Istina je, uhićen je rano jutros. U tijeku je pretres stana, a vjerojatno će ga tijekom dana dovesti u Zagreb”, rekao je advokat.

Ne može potvrditi hapšenja ostale prozvane dvojice, ali kaže kako je čuo da je privedeno više ljudi.

Kako neslužbeno doznaje "Index", privedena su tri suca Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić. Čeka se službena potvrda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...