ZATVOR I VISOKE NOVČANE KAZNE: Policajci nepravosnažno osuđeni za saobraćajnu "sačekušu" za ministra

Svojevremeno je spomenuta afera imala velik odjek u javnosti, a nakon interne istrage u policiji, više je sudionika “sindikalne” zavjere bilo kažnjeno posljednjom opomenom pred otkaz ili disciplinski sankcionirano.

  • Hronika

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 0

Na visoke novčane kazne i uvjetni zatvor od 10 mjeseci, uz dvogodišnji rok kušnje, osudio je u ponedjeljak nepravosnažnom presudom Okružni sud u Ljubljani četvoricu policajaca za jednu vrstu “sindikalne” zavjere protiv Borisa Koprivnikara, nekadašnjeg ministra za javnu upravu u Vladi Mire Cerara.

Prema izjavi sutkinje Špele Kolete, osuđeni policajci na sudu nisu zanijekali da su u novembru 2015. godine u zatvorenoj grupi na Facebooku razmjenjivali informacije o Koprivnikaru te objavili sliku njegovog automobila kako bi ga njihov kolega ciljano zaustavio i odredio ministru test alkoholiziranosti kad se on vraćao kući s jednog koncerta.

Kako prenose slovenski mediji, sud je utvrdio da su optuženi krivi jer su se planski dogovarali na društvenim mrežama kako ministra javno osramotiti u javnosti, jer se on protivio tadašnjem bijelom štrajku policajaca i zahtjevima za povećanje plaća. Advokati nepravosnažno osuđenih policajaca najavili su žalbe, kazavši kako su uvjereni da će presuda na višem sudu “pasti”.

Svojevremeno je spomenuta afera imala velik odjek u javnosti, a nakon interne istrage u policiji, više je sudionika “sindikalne” zavjere bilo kažnjeno posljednjom opomenom pred otkaz ili disciplinski sankcionirano, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...