ŠTA ĆE BITI SA "MERCATOROM": Hrvatska kompanija povećala udio na 89,11 posto...

Posljednja cijena "Mercatorovih" dionica na Ljubljanskoj berzi iznosi 37 eura. To je, ujedno, i najviša cijena dionica najvećeg slovenskog trgovca u posljednjih godinu dana.

  • Ekonomija

  • 28. Jun. 2021  28. Jun. 2021

  • 0

Hrvatska grupacija "Fortenova" povećala je svoj udio u kompaniji "Mercator" na 89,11 posto tokom ponude za preuzimanje.

Prije toga, posjedovala je 88,10 posto udjela, a ponudu su prihvatila 154 dioničara s ukupno 1,01 posto dionica "Mercatora", stoji u objavi u "Delu".

"Fortenova" je nudila 36 eura po dionici i plaćanje kupoprodajne cijene u gotovini. Zadnja cijena "Mercatorovih" dionica na Ljubljanskoj berzi iznosi 37 eura. To je, ujedno, i najviša cijena dionica najvećeg slovenskog trgovca u posljednjih godinu dana.

Krajem aprila, nakon prijenosa dionica "Mercatora" iz "Agrokora" u stečaju, "Fortenova" je postala vlasnica 88,10 posto dionica najveće slovenske maloprodaje, prenio je Bankar.me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...