KAKO JE SLAVIŠA KRUNIĆ UBIJEN I PORED 13 ZAŠTITARA: “Lično je određivao ko će biti u njegovom obezbjeđenju i kojim vozilima će se voziti”

Prema navodima iz optužnice, Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša.

  • Hronika

  • 29. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 2

Lazo Ritan, nekadašnji radnik firme "Sector Secutity", jučer je u banjalučkom Okružnom sudu kazao da je vlasnik spomenute kompanije Slaviša Krunić posljednjih godina povećavao lično obezbjeđenje.

ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Ritan je iskaz dao u svojstvu svjedoka odbrane Benedija Đukanovića, koji se, skupa s Emilijom Baldom i Rodoljubom Gajićem, tereti za ubistvo Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića. U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre, piše "Oslobođenje".

- Nisam čuo da je neko prijetio Kruniću niti sam imao takva saznanja. Znam samo da je jednom bilo sumnjivo što neko vozilo uporno ide iza nas, to je provjeravano i nije bilo ništa. Krunić je lično određivao ko će biti u njegovom obezbjeđenju i kojim vozilima će se voziti. Imali smo vozilo s blindiranim staklima, ali nije htio da ga koristi. Znam da je povećavao obezbjeđenje od 2013., kada je bilo pet ljudi, da bi nas na kraju bilo 13 - objasnio je Ritan.

U korist optuženog Đukanovića svjedočio je i njegov daljnji rođak Radomir Đukanović, koji je naveo da je optuženi nekada ranije bio na psihijatriji.

OPROST DUGA

- Liječio se, a i njegova porodica je imala zdravstvenih problema. Niko ko ga poznaje, ne može da vjeruje da je Benedi to uradio. Njegova majka je umrla nedugo poslije hapšenja, a nekoliko dana iza toga i sestra mu je tragično završila - istaknuo je svjedok.

Prema navodima iz optužnice, Krunić i Pavlović su ubijeni 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Đukanovića i Baldu terete da su zajedno s ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. Gajić se tereti za pomaganje, jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga. Gajić je bio član ličnog obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...