RAMIĆ KRITIZIRAO GODINU DANA VLADE FBiH: "Novalićeva vlada je ostavila stabilna preduzeća koja su sad u problemima"

Ramić je iznio više primjedbi na rad Vlade FBiH.

  • Vijesti

  • 27. Apr. 2024  27. Apr. 2024

  • 1

Stranka demokratske akcije je sa konferencije za medije održane danas u Sarajevu oštro kritizirala rad vlasti povodom godinu dana mandata aktuelnog saziva Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, te su im poslali određene poruke. 

Javnosti su se obratili potpredsjednici SDA Edin Ramić, Eldar Čomor i Haris Zahiragić.  

Ramić je iznio više primjedbi na rad Vlade FBiH s posebnim osvrtom na ekonomsku situaciju u FBiH, tvrdeći da je javna potrošnja povećana za 2,6 posto u odnosu na prošlu godinu, da je smanjen rejting vrijednosnih papira te da se zadužuje za pokriće budžetske potrošnje. Govoreći o zaduženjima, Ramić je naglasio da je ono veće za 840 miliona KM. Smatra da je indikativno to što entitetska vlada i Vlada Kantona Sarajevo projiciraju kreditna zaduženja na 2027. te da time žele da se buduće vlade bave zaduženjima.  

"Prvi put imamo budžetski deficit i već smo u situaciji da slušamo o problemima u radu Fonda solidarnosti FBiH. Uporedljivo je stanje s dvije vlade koje je vodio Fadil Novalić (SDA). Novalićeva vlada je ostavila stabilna preduzeća, a nakon godinu dana ta preduzeća su u problemima", konstatovao je.

Napomenuo je da je izgledno poskupljenje električne energije u FBiH te je najavio da će SDA pred Ustavnim Sudom Bosne i Hercegovine tražiti zaštitu državne imovine, kako od Vlade Republike Srpske, tako i od Vlade FBiH. Mišljenja je i da, kako je izjavio, ključni međunarodni sponzori vlade već postavljaju linije ovoj vlasti.

Izlaganje Harisa Zahiragića već smo objavili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...