GODIŠNJI ODMOR IZ PAKLA: Sedmogodišnji dječak umro na moru nakon jela u restoranu, konobarica optužena za...

Osoblje restorana upozoreno je na ozbiljne alergije njihovog sina.

  • Hronika

  • 01. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 0

Cameron Wahid (7) pretrpio je težak anafilaktički šok jedući jelo sa tjesteninom napravljeno od mlijeka u restoranu u Italiji.

Provodio je ljetni raspust sa mamom Cassandrom i tatom Rizwanom, i mlađim bratom Aidanom u gradu Ravello na italijanskoj obali Amalfija.

Osoblje restorana upozoreno je na ozbiljne alergije njihovog sina i rečeno mu je da jelo ne može imati sir ili mliječne proizvode.

Ali konobarica nije razumjela njihov zahtjev i uvjerila ih je da je jelo sasvim u redu.

Nakon što se iz restorana vratio u autobus sa ostalim britanskim turistima, Kameron je upao u šok prije nego što je doživio srčani zastoj.

Gospođa Wahid, koja radi kao medicinska sestra, uspjela je da svom sinu da EpiPen, ali bilo je prekasno, a školarac je umro tri dana kasnije u bolnici udaljenoj oko 35 milja u Napulju.

Nakon njegove tragične smrti, porodica je nastavila dugu pravnu bitku protiv restorana “La Margherita Villa Giuseppina”.

Konobaricu Ester Di Lascio italijanski sud je proglasio krivom za ubistvo.

Ona nije pravilno istakla moguće alergijske reakcije izazvane sastojcima u jelima na meniju restorana, utvrdio je sud.

Tjesteninu koju je Cameron jeo služena je sa sosom od paradajza koji je sa mlijekom pripremio kuhar Luigi Cioffi, koji je kasnije oslobođen bilo kakvih nedjela.

Porodici iz East Grinsteada u West Sussexu sud je dodijlio odštetu od 288.000 funti.

Cameronovi roditelji pozivaju na pouke iz njegove smrti i žele da podignu svijest o ozbiljnosti alergija.

Gospodin Wahid počeo je da radi kao ambasador u “Allergi UK”, vodećoj britanskoj dobrotvornoj organizaciji koja pruža podršku ljudima sa alergijama.

Cameronova alergija je uvijek bila ozbiljna, ali bili smo toliko pažljivi s njim i pažljivi prema onome što je jeo. Prije njegove alergijske reakcije, osoblje koje nas je čekalo uvjeravalo nas je da je hrana za njega bezbjedna. Vidjeti ga kako pada u anafilaktički šok i tako pati, nesumnjivo je bilo najgore iskustvo u našem životu. Bio je tako divan dječačić i uvijek nam je uljepšavao dane. Smatramo da je njegovu smrt moguće izbjeći i još uvijek se borimo da se pomirimo sa tim da on više nije ovdje.Ljudi treba da znaju koliko alergije mogu biti ozbiljne, a mi ćemo nastaviti da radimo na podizanju toliko potrebne svijesti – rekao je otac za britanski The Sun

Porodicu je zastupao Daniel Matčet, specijalni međunarodni pravnik za ozbiljne povrede u firmi “Irvin Mitchel”.

Posljednjih nekoliko godina bilo je nevjerovatno teško za Kameronovu porodicu, nakon što je morala da ga vidi kako umire od alergijske reakcije koja je mogla i koja je trebalo da bude spriječena – rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...