UDARAC MILORADU DODIKU: Nakon što je pet odbornika napustilo SNSD, opozicija zvanično preuzima vlast u ovoj opštini

Novu skupštinsku većinu čini pet nezavisnih odbornika koji su napustili SNSD, četiri odbornika Kluba SDS-DNS, tri odbronika PDP-a, dva SP-a i jedan SDA.

  • Politika

  • 02. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 3

U Kozarskoj Dubici uskoro će i formalno doći do smjene vlasti nakon što je petoro odbornika SNSD-a napustilo tu stranku i pridružilo se novoj skupštinskoj većini, koju zajedno s njima čine odbornici SDS-a, PDP-a, DNS-a, SP-a i SDA.

Jutros je održan sastanak odborničkih klubova nove skupštinske većine koju čini 15 od ukupno 27 odbornika, a koji su svoje potpise stavili na zahtjev za sazivanje sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica.

Novu skupštinsku većinu čini pet nezavisnih odbornika koji su napustili SNSD, četiri odbornika Kluba SDS-DNS, tri odbornika PDP-a, dva SP-a i jedan SDA.

Aktuelni predsjednik Skupštine Vladimir Rokić, u skladu sa Pravilnikom o radu, ima obavezu da u roku od 15 dana sazove sjednicu, na kojoj će doći do promjene strukture lokalne vlasti.

Od lokalnih izbora u novembru prošle godine traje politička kriza u ovoj opštini, koja je kulminirala direktnim miješanjem predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, koji je smijenio dotadašnje rukovodstvo lokalnog SNSD-a i na čelo stranke postavio Rodoljuba Topića.

Inače, SDS i PDP su od konstituisanja skupštine tvrdili da nije ispoštovana zakonska procedura i da je novo rukovodstvo skupštine nelegitimno. SNSD je uvođenjem u vlast NPS-a Darka Banjca dodatno produbio krizu koja je završila raskolom u toj stranci i gubljenjem skupštinske većine.

(Istinito) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...