ALEMKA MARKOTIĆ PANIČI: "Ako se ne cijepimo opet ćemo puniti groblja, zimmer frei ostat će samo frei, djeca bez škola na jesen..."

Markotić je kazala da dvije doze cijepiva vrlo učinkovito štite od oboljenja i od smrti te da se razmatra da se ubrza cijepljenje drugom dozom.

  • Regija

  • 02. Jul. 2021  

  • 0

Alemka Markotić, direktorica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" danas je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera apelirala na građane Hrvatske da se cijepe jer, kako je kazala, u protivnom ćemo opet puniti groblja.

Započela je s dobrom viješću.

"Dobra je vijest za nas u Klinici da je u bolnicama vrlo malo pacijenata, kod nas samo pet. Međutim puno toga smo za ovih 18 mjeseci iskusili što nikako ne bismo željeli ponovo vidjeti, a čini nam se da bismo to mogli vidjeti opet", upozorila je.

Dva su razloga zbog kojih bi takve slike iz bolnica mogli ponovno gledati.

"Prvo, delta varijanta brzo se širi, a drugo, stanovništvo se nije dovoljno procijepilo. Uzmemo li Ujedinjeno Kraljevstvo i njihovih 48 posto, vidjet ćemo da je to nedovoljno. Delta varijanta koronavirusa preuzela je 95 posto svih izolata. Dobro je to što ove godine imamo cjepivo i dokazano je već da to cjepivo štiti vrlo učinkovito. Dakle, imamo rješenje, imamo izbor, vidimo što se događa u nekim turističkim zemljama, kao primjerice u Portugalu i na Kipru... Bilo bi dobro da ne ponovimo lekciju od prošle godine i da nam turistička sezona ne prestane za tri tjedna. Pred nama je izbor ili cijepljenje ili će zimmer frei ostati frei, djeca biti na online nastavi, starci u domovima zatvoreni, a mi ćemo ponovno puniti bolnice i groblja. Ne budimo kukavice, pružimo rame za ta dva mala uboda. Ako se cijepimo, možemo imati normalni život”, zaključila je Markotić.

Markotić je kazala da dvije doze cijepiva vrlo učinkovito štite od oboljenja i od smrti te da se razmatra da se ubrza cijepljenje drugom dozom.

"Trenutno kod nas u klinici osobe koje boluju od COVID-a uglavnom imaju upale pluće, svi su stabilni, srednje životne dobi. Nemamo nikoga na respiratoru. U ovom trenutku je iznimno dobra situacija u Klinici, nažalost bojimo se da neće biti tako", opetovala je ljekarka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...