NEBOJŠA VUKANOVIĆ POZVAO NA PREKID BOJKOTA PROIZVODA MLJEKARE PAĐENI: Evo šta je razlog (VIDEO)

Mene ne interesuje politička opredjeljenost bilo kog privrednika dok poštuje radnike, državu i Zakon, i što je gazda Vukoje funkcioner SNSD-a i finansira vladajuću stranku, ako ima viška para nek im daje milione

  • Društvo

  • 03. Jul. 2021  

  • 1

"U posljednje vrijeme, po mojim saznanjima, drastično je pao promet proizvoda Mljekare Pađeni, a ova firma smanjila je otkup mlijeka od poljoprivrednika i farmera u Hercegovini i Sarajevsko-Romanijskoj regiji", piše političar iz Trebinja Nebojša Vukanović na svom blogu.

Ranije sam u više navrata javno kritikovao vlasnika Nenada Vukoja i pozvao na bojkot proizvoda jer nije poštovao prava radnika, kulučio ih je, kršio njihova prava i Zakon o radu. Kritika je pozitivno djelovala, stanje i odnos prema radnicima su se drastično promijenili, a zaposleni sada imaju dobar topli obrok, slobodne dane i godišnji odmor u skladu sa Zakonom, a uslovi rada su takođe poboljšani.

Mene ne interesuje politička opredjeljenost bilo kog privrednika dok poštuje radnike, državu i Zakon, i što je gazda Vukoje funkcioner SNSD-a i finansira vladajuću stranku, ako ima viška para nek im daje milione. Ako poštuje radnike i zakone, plaća poreze i dopronose, neće biti problema i javne kritike jer je potpuna sloboda mišljenja i političkog djelovanja, ali je nedopušteno koristiti političku moć i veze za kršenje zakona i prava radnika.

Kolektivna odgovornost je mnogo važnija od ličnih animoziteta i prevara, pa iako je gazda često bio neiskren i nekorektran prema meni, nastojao da me zloupotrijebi, prevari i iskoristi za lične interese, da ga štitim od reketa države pa da mi zabije nož u leđa jer me je koristio da podiže sebi cijenu u prljavoj trgovini i igra sa vlastima, ipak su radnici i seljaci, njihov interes mnogo važniji. Zbog toga pozivam ljude da ipak kupuju domaće i da ne bojkotuju Mljekaru Pađeni i njene proizvode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...