SILOVIT UDAR U RANO JUTRO: Zračni napad na vojnu bazu američkih snaga...

Napad se dogodio dan nakon raketnog napada na zračnu bazu Ain al-Asad u kojoj se nalaze američke trupe i američko veleposlanstvo u Bagdadu.

  • Svijet

  • 07. Jul. 2021  

  • 0

Zračna luka Erbil na sjeveru Iraka napadnuta je bespilotnom letjelicom, a meta napada bila je vojna baza američkih snaga, saopćile su kurdske snage sigurnosti.

U američkom konzulatu su se oglasile sirene, a nakon napada su obustavljeni svi letovi, prenosi Reuters.

Pentagon je saopćio kako je upoznat s napadom bespilotnom letjelicom, ali da nije počinjena šteta. Rečeno je kako je jedan dron udario u blizini Erbila, glavnog grada Kurdistana, ali da nije bilo ozlijeđenih bilo kakve štete.

Napad se dogodio dan nakon raketnog napada na zračnu bazu Ain al-Asad u kojoj se nalaze američke trupe i američko veleposlanstvo u Bagdadu.

Napad dronom u blizini američkih snaga smještenih u zračnoj luci Erbil dogodio se i u aprilu ove godine. To je bio prvi takav napad na američke snage na tom području, koje su stalna meta raketnih napada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...