TUŽILAŠTVO BiH SE ŽALILO NA ODLUKU SUDA: Traže da se odredi mjera pritvora Osmanu Mehmedagiću zbog toga što…

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine žalilo se na odluku Suda BiH kojom direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću nije određen pritvor.

  • Društvo

  • 19. Jul. 2021  19. Jul. 2021

  • 2

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu na odluku Suda da Osmana Mehmedagića pusti iz pritvora. U žalbi se traži da sud preinači odluku i odredi mjeru pritvora kao jedinu adekvatnu za neometan nastavak postupka.

Žalba je izjavljena zbog pogrešnog i nepotpuno utvđenog činjeničnog stanja u odnosu na prijedlog Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine žalilo se na odluku Suda BiH kojom direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću nije određen pritvor.

“Tužilaštvo BiH izjavljivanjem žalbe smatra da jedino mjera pritvora može osigurati neometano vođenje postupka i okončanje istrage. Također, u odnosu na osumnjičenog Denisa Prcića, žalba je izjavljena ranije, u zakonskom roku”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

N1 podsjeća da je Mehmedagić nakon dva dana provedena u pritvoru pušten na slobodu uz mjere zabrane.

Mehmedagiću je zabranjeno sastajanje s određenim osobama, odnosno međusobni kontakti na bilo koji način s drugim osumnjičenim osobama – Denisom Prcićem, Melisom Belkić-Mujkanović, Emirom Mujkanovićem te kontaktiranje sa svjedocima Tužilaštva BiH u ovom krivičnom predmetu, uključujući i približavanje njima na udaljenost od 50 metara te svaki kontakt i razgovor o predmetu s bilo kojom osobom osim s braniocima.

U cilju redovnog obavljanja funkcije na kojoj se nalazi, izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužilaštva BiH i drugim osobama na udaljenosti i manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da s tim osobama razgovara o ovom predmetu, naveli su ranije iz Suda BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...